برقکاری و سوالات متداول
سوالات متداول
چرا باید از افراد متخصص در برق رسانی ساختمان استفاده شود؟
سیم کشی یا برق کشی ساختمان یک کار کامل است و مردم عادی نمی توانند آن را انجام دهند، چرا برق کاران حرفه ای قوانین و استانداردهای لازم را رعایت می کنند و آسایش و راحتی را برای زندگی در ساختمان با بهترین کیفیت و قیمت مناسب به ارمغان می آورند. . آنها آوردند
قوانین مهم در برق ساختمان چیست؟
استاندارد فیوزها توجه به محل قرارگیری وسایل برقی رعایت فاصله در سیم کشی رعایت استاندارد سطح مقطع سیم ها انتخاب انشعابات مناسب
در ساختمان برای نصب جعبه برق چه باید کرد؟
نصب جعبه توزیع در ساختمان زیبایی فضای داخلی آن را از بین می برد، بنابراین تا حد امکان باید از آن اجتناب کرد، اما در صورت امکان می توان آن را در ارتفاع 30 تا 50 متری از پشت بام نصب کرد.
اندازه مناسب برای سیم کشی چیست؟
قطر مناسب برای سیم کشی اکثر پریزها و شعله های کم مصرف 1.5 است اما برای لوستر و پریزهای اصلی بهتر است از سیم 2.5 استفاده شود.
آمپر برق خانه چقدر است؟
روی قبض برق مقدار آمپر برق یا خانه شما نوشته شده است; که در اکثر موارد واقعی معادل 1/32 است.
شعله برق ساختمان چیست؟
به آن سوکت شعله نیز می گویند. تعداد پریزهای برق یا تعداد شعله های آتش یکی از عوامل تعیین کننده هزینه برق ساختمان است.
فیوز کنتور برق ما مدام می پرد، مشکل از کجا می تواند باشد؟
طبق اعلام اداره برق، فیوز خانه باید 25 آمپر باشد و استفاده از فیوزهای آمپر بالا مستلزم اخذ مجوز و پرداخت هزینه بیشتر است، زیرا فیوز خانه 25 آمپر است که در زمان استفاده از کولر بویژه در ساعات گرم تابستان فیوز می پرد ، زیرا آمپر مورد نیاز کولر در چنین شرایطی بیشتر از آمپر فیوز خواهد بود، بنابراین فیوز مینیاتوری منفجر می شود. در صورت استفاده از فیوز کارتریج، این نوع فیوز در این شرایط می سوزد.
چرا قیمت سیم های با قطر یکسان اینقدر متفاوت است؟
دلیل این تفاوت قیمت به این دلیل است که در سیم ها از مس استفاده می شود، زیرا هر چه مقدار آن در سیم ها بیشتر باشد کیفیت آن بهتر است. به همین دلیل برخی از برندها سیم های برق را با قیمت های بسیار بالاتری به فروش می رسانند.
طبق قوانین برق ساختمان فاصله کلید و پریز از کف و لامپ از سقف چقدر است؟
در حین کار برق باید فاصله مشخصی بین سیم ها رعایت شود. مثلاً فاصله پریزها از کف باید 30-40 متر و فاصله کلیدها از کف 110-120 سانتی متر باشد. آویزهای لامپ باید حدود 30 تا 50 سانتی متر از سقف فاصله داشته باشند.
ساختمان برق
ساختمان تا مجموعه سیستم های برق ساختمان، از اصلاح و بازسازی سیم های برق، تعویض و نصب پریز و کلید برق، سقف نور مخفی، دیوارکوب و روشنایی داخلی، بهینه سازی فیوزها و بازسازی و نصب جعبه فیوز، تابلوهای برق، آنتن. به آن سیستم های مرکزی، امنیتی و غیره می گویند.
طراحی داخلی قبل از برقکشی ساختمان، یکی از مهم ترین عوامل اصلاح سیستم الکتریکی ساختمان در حال ساخت (به ویژه روشنایی مخفی) به گونه ای است که مکان های روشنایی (روشنایی دیواری و روشنایی مخفی)بهتر است سیم کشی برق قبل از ساختمان مشخص شود تا سیستم روشنایی توکار اجرا شود در غیر این صورت سیم کشی برق ساختمان نمایان می شود که طبیعتا جلوه خوشایندی به همراه نخواهد داشت. همچنین آشپزخانه واحد مسکونی نیاز به سیم کشی مهندسی و برق اولیه دارد. محل قرارگیری پریزها در آشپزخانه و نوع استفاده از هر پریز بسیار مهم است. به عنوان مثال، ماشین لباسشویی و مایکروفر نباید به برق وصل شوند یا فر گازی با هم باشند. زیرا در صورت استفاده از این دو وسیله، فشار زیاد روی خط سیم باعث ذوب شدن پوشش سیم می شود. همچنین انتظار هود و چراغ های زیر کابینت آشپزخانه را نیز نباید فراموش کرد. با توجه به اینکه برای نور زیر کابینتی از لامپ LED استفاده از سیم 1/5 برای این منظور کافی است.به عنوان یک قاعده کلی، 2/5 سیم برای سیم کشی پریز برق و 1/5 سیم برای سیم کشی روشنایی استفاده می شود.
همچنین برای روشنایی بهتر است از فیوزهای مینیاتوری نوع B و برای پریزها از فیوزهای مینیاتوری نوع C استفاده شود.همچنین بهتر است از فیوز کمتر از 25 آمپر استفاده شود. در غیر این صورت احتمال داغ شدن فیوز و پریدن آن در هنگام بیرون کشیدن از برق توسط لوازم خانگی بسیار زیاد است. کارفرمایان از تثبیت کننده ها استفاده می کنند. دستگاه استابلایزر معروف به فاراتل در ایرانوسیله ای است که از نوسانات برق جلوگیری می کند. در واقع دستگاه فاراتل از شوک ناشی از نوسانات برق شهری جلوگیری می کند. برای استفاده از دستگاه استابلایزر در منزل ابتدا محل مناسبی را نزدیک جعبه فیوز نصب می کنیم. با توجه به وزن دستگاه استابلایزر حدود 40 وزنه باید از محل ساخته شده اطمینان حاصل کرد.سپس برق شهری که از کنتور اصلی ساختمان می آید باید به دستگاه استابلایزر متصل شود و از دستگاه به جعبه فیوز خروجی شود. به این ترتیب کل ساختمان برق رسانی به دستگاه یا تثبیت کننده نوسان برق شهری مجهز می شود.
قطر سیم البرز مصرفی بر اساس جدول مهندسی برق ساختمان می باشد. به گونه ای که تعیین علمی قطر سیم از بروز افت آمپر و نوسانات ولتاژ به ویژه در ساختمان های اداری و تجاری و منازل که از کولرهای پرمصرف استفاده می کنند جلوگیری می کند. هزینه جعبه فیوز بر اساس آمپر مصرفی انتخاب می شود. در ساعت پیک مصرف، جعبه فیوز سیستم برق را قطع می کند تا به وسایل برقی آسیب نرسد که به آن فیوز می گویند.
خاموش شدن متناوب و آزاردهنده جعبه فیوز معمولا در ساختمان های تجاری اتفاق می افتد که جعبه فیوز مناسب بسیار مهم است. همچنین قطر و طول سیم را می توان با مصرف برق ساختمان انتخاب کرد، جریان مقاومتی در سیم افزایش می یابد که در نهایت منجر به ذوب شدن پوشش پلاستیکی سیم و آتش گرفتن جعبه فیوز می شود. حریق در ساختمان های برق بیشتر در واحدهای اداری رخ می دهد که بر اساس جداول مهندسی برق ساختمان به راحتی قابل اجرا می باشد.
ساختمان سیم کشی
برای سیم کشی ساختمان، به لوازمی نیاز دارید که هر برقکار لیست خریدی از آنها را به کارفرما می دهد. برای سیم کشی ساختمان استفاده از لوله نسوز پلیکا 20 ضروری است که به آن لوله برق نیز می گویند. لوله برق در دو نوع خشک و انعطاف پذیر در بازار موجود می باشد.
هر چه وزن لوله پولیکا بیشتر باشد قیمت آن نیز بیشتر می شود. همچنین برای اتصال لوله برق به مفصل آرنج استفاده می شود. یکی دیگر از مواد پرکاربرد در سیم کشی ساختمان لوله خرطومی است. لوله خرطومی برق برای سیم کشی در پشت بام کناف و کاربردهای فراوانی دارد.
دو دلیل مهم برای استفاده از لوله برق و شیلنگ وجود دارد. یکی از آسیب های سیم کشی و سایر شرایطی که در آینده نیاز به تعویض سیم کشی ساختمان دارد، استفاده از فنر مخصوص برای کارهای برقی جایگزین می شود. یکی دیگر از مواد پرکاربرد در برق ساختمان، جعبه برق است. جعبه برق برای قرار دادن مکانیزم کلید و پریز نصب می شود. استفاده از جعبه برق در ساختمان توصیه می شود.
همچنین برای سیم کشی ساختمان بهتر است از سیم پخش کن استفاده شود. در صورتی که ساختمان دارای برق سه فاز پشت کنتور داخل واحد باشد، برای تبدیل برق سه فاز به برق تکفاز باید از قسمتی به نام کنترل فاز استفاده شود. استفاده از برق سه فاز در منازل مسکونی برای وسایل معمولی عملا غیرممکن است اما معمولاً برای دستگاه های فن کویل سقفی و داکت اسپلیت از برق سه فاز استفاده می شود.
در اکثر ساختمان ها سیستم برق رسانی ساختمان و آنتن مرکزی از کف به گونه ای اجرا می شود که سیم فاز اصلی از کنتور اصلی که معمولاً در خارج از ساختمان نصب می شود و در دسترس مامور سازمان برق پس از نصب می باشد. وارد جعبه فیوز داخل واحد می شود. از طریق طبقه ساختمان با امکانات ساختمانی ساخته شده است. در نتیجه اصلاح و ساخت کلی سیستم برق رسانی ساختمان و آنتن مرکزی و نور مخفی تنها در صورت تخریب کف و اصلاح کلید و تخریب دیوار امکان پذیر است.
همچنین جهت محافظت از سیم های برق و آنتن مرکزی ساختمان در برابر پوسیدگی و دسترسی آسان به ابتدا و انتهای مسیر برق رسانی ساختمان، سیم برق در قسمت پایین لوله برق پلیکا و از طریق شیلنگ در دیوار قرار می گیرد. در تصویر سیم کشی ساختمان در صورت عدم عبور از سقف کاذب باید از لوله خرطومی استفاده کرد و لوله پولیکا به دلیل عدم مقبولیت مناسب نیست. مزیت اصلی استفاده از لوله و شیلنگ پلیکا این است که پس از مدتی جریان سیم قطع شد، می توانید سیم قبلی را با فنر مخصوص جدید و بدون هیچ خطری برای گچ کاری دیوار یا کف تعویض کنید.
منظور از برق ساختمان چیست؟
ساخت و ساز یعنی انجام کلیه کارهای برقی مربوط به برق یک ساختمان مسکونی، اداری و تجاری. مواردی مانند: سیم کشی برق ساختمان یا اصلاح آن، نصب کلید و پریز یا تعویض آن، نصب نور مخفی و هر نوع نورپردازی داخلی و نما و نصب تابلوهای برق، نصب و نصب فیوز تا نوسازی، تعمیر و بهينه سازي. آنها و نصب جعبه فیوز، نصب آنتن مرکزی و سیستم های امنیتی و … طراحی برق ساختمان جزء اصلی سیم کشی برق یک خانه است اما می توان از اجرای آن استفاده کرد زیرا در اکثر موارد طراحی گروه با گروه اجرا متفاوت است.
مهمترین عوامل تعمیر و تعمیر سیستم برق ساختمان
اگر قصد دارید خانه خود را بسازید، باید بدانید که یکی از مهم ترین عوامل سیم کشی مجدد، نور پنهان آن است که به تنهایی می تواند دکوراسیون داخلی منزل شما را متحول کند. برای اطمینان از اینکه نورپردازی مورد نظر شما دقیقا اجرا شده است، می توانید از طراح برق خود بخواهید طرحی را شبیه سازی کند تا نشان دهد خانه دقیقاً چه شکلی خواهد بود. البته این کار توسط نرم افزار خاصی انجام می شود.
موضوع دوم داشتن نقشه برق است. همیشه به یاد داشته باشید که هنگام ساخت یک ساختمان مسکونی بدون داشتن نقشه برق، سیم کشی، سیم کشی و سیم کشی را انجام دهید، زیرا ساختن ساختمانی مانند طراحی روز اول نیاز به نقشه دارد.
روش های ساخت برق را بشناسید
دو روش کلی برای برق انداختن ساختمان وجود دارد. روش مواجهه و روش داخلی. روش روکشی همانطور که از نامش پیداست سیم کشی آن بر روی سطح دیوارها و سقف انجام می شود. در این روش نیازی به حفر کانال و کنده کاری روی دیوارها نیست.در این روش سیم ها بدون لوله یا شیلنگ یا حفاظ روی دیوار هستند که بزرگترین ایراد این روش است و در ساختمان های نوساز اصلا استفاده نمی شود. روش تکمیل برق رسانی تکمیلی استفاده می شود، یعنی مکان هایی که در صورت نیاز ساختمان الکتریکی به روشنایی بیشتر در معرض دید قرار می گیرند. اما در سیم کشی توکار تمام سیم ها داخل لوله و همچنین لوله ها داخل کانال هستند. در روش توکار لازم است کانالی برای نصب لوله ها حفر شود. فرورفتگی روش معمول برق رسانی انواع ساختمان ها است.
ما برای زندگی روزمره خود به برق وابسته هستیم. شدت این وابستگی در مواجهه با قطعی برق چند ساعته بیشتر نمایان می شود. با توجه به نیاز ما به برق و وسایل برقی، هرچه برق رسانی ساختمان توسط افراد ماهر بهتر و دقیق تر انجام شود، نتیجه بهتری حاصل می شود. در این مقاله نکات مربوط به اصول برق کاری ساختمان را گردآوری کرده ایم تا با نظارت بر برق کاری خود از کیفیت نهایی کار مطمئن شوید. مطالعه این مقاله می تواند این مقاله را به کسانی توصیه کند که می خواهند ساختمان مورد نظر یا پروژه برق رسانی واحدهای مسکونی و تجاری خود را برق دار کنند.
انواع خدمات برق رسانی ساختمان
ساختمان برق دارای مجتمع بوده و شامل خدمات زیر می باشد:
نصب و راه اندازی وسایل برقی
تعمیر سیم و کابل ساختمان
تعمیر انواع لوازم خانگی و برقی
برقی سازی ساختمان های جدید
رعد و برق صنعتی
فیوز و کنتور برق
سیم کشی و کابل کشی برق
عیب یابی و رفع مشکلات برق ساختمان
نصب کلید و پریز
داکت کشی
نصب و عیب یابی تابلوهای برق صنعتی
نکاتی که باید هنگام استفاده از برق ساختمان در نظر بگیرید
سیم کشی و برق رسانی ساختمان از جمله کارهایی است که در حین ساخت، ساخت و ساز و پس از انجام کار انجام می شود. همچنین نصب و نگهداری وسایل برقی جدید و یا تعمیر سیم کشی ساختمان نیز در حوزه برق کاری ساختمان می باشد. اهمیت برق کاری ایمن و ابتدایی بر هیچکس پوشیده نیست، به همین دلیل برای حفظ ایمنی ساکنان خانه باید در استفاده از برقکار بسیار دقت کرد. ویژگی های ساختمان های یک برقکار خوب به شرح زیر است:
قابل اعتماد باشد
مهارت های ارتباطی خوبی داشته باشد.
سریع تصمیم بگیرد.
مهارت مدیریت زمان داشته باشد.
با اصول برقی سازی ساختمان و ضوابط ایمنی و مقررات نظام مهندسی آشنا باشد.
در برق مهارت کافی داشته باشد.
مطمئن باشد و اخلاق او را بررسی کنید.
چگونه یک برقکار خوب برای برق ساختمان پیدا کنیم؟
برای انتخاب برقکار ساختمان از راهنمایی دیگران.
به تخصص و تست برق توجه کنید.
قبل از شروع کار برق ساختمان، به طور واضح در مورد هزینه و قیمت با برقکار توافق کنید.
هنگام برق رسانی ساختمان، رعایت نکات ایمنی را در اولویت قرار دهید.
اصول برق رسانی ساختمان از صفر تا صد
ساختمان در سه مرحله برق دار می شود:
قبل از کف سازی و کاشی کاری و سفید کاری دیوارها
تفکری که در این مرحله انجام می شود به شرح زیر است:
طراحی پلان برق ساختمان.
تراز کردن جعبه کلیدها و شیار زدن مسیر لوله ها
حفاری برای نصب کلید و پریز و نقاط روشنایی
زیرسازی و نصب لوله های برق
نصب جعبه فیوز، آنتن، ماهواره و تلفن
اجرای سیستم ارتینگ ساختمان
قرار دادن لوله فولاد یپس از کف سازی و کاشی کاری و سفید کاری دیوارها
توضیحی که در مرحله دوم انجام می شود به شرح زیر است:
نصب و نظافت جعبه کلید و پریز
قرار دادن سیم در لوله پلیکا
قرار دادن کابل های محافظ
کابل کشی برق، تلفن، آنتن، ماهواره و آیفون
سیم های اتصال
قلع کاری و عایق کاری اتصالات
پس از رنگ آمیزی و تکمیل کف
در پایان برای نهایی کردن برقرسانی، موارد زیر را انجام میدهند:
تمام کلیدها و پریزها را ببندید
بستن پایانه های سر سیم ها
نصب دتکتورهای دود و شستشو
نصب آیفون تصویری، آنتن مرکزی و نور مخفی
نصب پایه سینی برق روی دیوار
نصب لوله زیر سینی برقی
قوانین و مقررات اصول برق رسانی ساختمان
در خصوص ایمنی تاسیسات برقی، آیین نامه ها و دستورالعمل های برق توسط سازمان نظام مهندسی تدوین می شود که افراد تایید نهایی باید آن را انجام دهند. در ادامه چند نمونه از این دستورالعمل ها را در رابطه با ارتفاع استاندارد نصب کلید و پریز و فاصله سیم کشی می خوانیم:
ارتفاع کلید و پریز
ارتفاع كليه كليدهاي چراغ: 110 تا 120 سانتيمتر
ارتفاع سوکت در آشپزخانه: 60 و 120 سانتی متر
ارتفاع خروجی در حمام: 120 سانتی متر
ارتفاع کلید کولر: 130 سانتی متر
کلیدها باید در ساختمان توسط لیزر یا شیلنگ تراز شوند.
شکاف در اصول برق رسانی ساختمان
الف) فاصله کلیدهای ساختمانی از کف: 110 تا 120 سانتی متر
ب) فاصله پریز برق، تلفن و آنتن ساختمان از کف: 30 تا 40 سانتی متر
ج) فاصله جعبه فیوز ساختمان از لوله های گاز و آب: 1 متر
د) فاصله پنل آیفون با گوشی ساختمان از کف: 140 تا 150 سانتی متر
ه) فاصله آویزان لامپ ها از سقف ساختمان: 30 تا 50 سانتی متر
و) فاصله قوطی ها از ساختمان: 15 تا 25 متر
سطح استاندارد سیم ها در ساختمان اصول برق
الف) سیم های مورد استفاده برای روشنایی ساختمان: سطح مقطع 1.5 میلی متر
ب) سیم های مورد استفاده برای پریزهای ساختمان: سطح مقطع 2.5 میلی متر
ج) سیم های مورد استفاده به عنوان سیم های اصلی برق: مقطع 4 میلی متر
د) سیم های مورد استفاده برای کولر آبی: مقطع 2.5 میلی متر
ه) سیم های مورد استفاده برای کولر گازی: مقطع 4 میلی متر
فیوزهای استاندارد
الف) ظرفیت ها: فیوز روشنایی 10 آمپر
ب) ظرفیت فیوز برای سوکت: آمپر
ج) فیوز کولر گازی و فیوز اصلی ساختمان: 20 آمپر
د) ساختمان فیوز برای کنتور: 25 آمپر
دیدگاه خود را ثبت کنید
تمایل دارید در گفتگوها شرکت کنید؟در گفتگو ها شرکت کنید.